10 Şubat 2008 Pazar

021-Twinning Proje Hazırlık ve Eş Ortak Seçim Süreci

Twinning Proje Hazırlık ve Eş Ortak Seçim Sürecine ilişkin işlem basamakları şu şekildedir;

**Kopenhag kriterleri + Katılım Ortaklığı Belgesi (KOB)

**Ulusal Program, Kopenhag Kriterleri ve AB Komisyonu’nca hazırlanan Katılım Ortaklığı Belgesi doğrultusunda, ülkemiz kamu – kurum ve kuruluşlarınca, AB’ne uyum sağlamak amacıyla yapılan kurumsal taahhütlerden oluşur.

**Kurumsal Problem ve ihtiyaç analizi

**Kurumlar, Ulusal Programda yer alan taahhütleri doğrultusunda,kurumsal problemlerini ve bu problemlerin çözümüne yönelik ihtiyaçlarını analiz ederek, proje önerilerini hazırlarlar. Bu öneriler Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve DPT tarafından değerlendirilmeye alınır.

**Proje Fişinin Hazırlanması,

**Proje fişleri, ülkemiz kurumları tarafından hazırlanabileceği gibi, AB Uzmanlarının katkıları ile de hazırlanmaktadır.

**AB Komisyonu’na Onay İçin Gönderilmesi

**Hazırlanan projeler Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nce uygunluğu kabul edildikten sonra, onaylanmak üzere AB Komisyonu’na gönderilir.

**Onaylanan Proje fişlerinin üye devletlerarasında dolaşıma sunulması

**Onaylanan proje fişleri tüm üye devletlere gönderilir. Konuya ilgi duyan üye devletler proje fişlerini incelemeye alır.

**Üye Devletlerin tekliflerini aday ülkeye iletmesi

**Üye ülke, tek başına ya da bir başka AB ülkesi ile ortaklaşa teklif verebilir. Ortaklık statüsü tam ortaklık veya yardımcı ortaklık şeklinde olabilmektedir.

**Tam ortaklık, iki üye ülkenin, projenin aday ülke ile yürütülmesinde eşit haklara sahip olmasıdır.

**Yardımcı ortaklık durumunda ise bir projenin yürütülmesinde bir üye ülke diğer üye ülkeye uzman ve teknik destek yardımında bulunur.

**Teklif yapan üye devletlerin teklifleri düzenlenen eş ortak seçim toplantısında değerlendirilir.

Hiç yorum yok: